شنبه, ۸ فروردين ۱۳۹۴، ۱۱:۰۳ ق.ظ
همین امروز در باشگاه برندگان ثبت نام کنید
همین امروز در باشگاه برندگان ثبت نام کنید
همهی ما هر روزه در میدان مسابقهای به نام زندگی قرار داده میشویم که اگر دستورالعمل این بازی هیجان انگیز را بلد باشیم میتوانیم به راحتی نام خود را در لیست برندگان قرار دهیم. اگر شما هم مانند من دوست دارید جزو همیشه برندههای این بازی باشید به شما پیشنهاد میشود این مقاله را بخوانید:
قانون اول برندگان: عذرخواهی؛
When a winner makes a mistake, he says: I was wrong
برندهها هیچ گاه از گفتن کلمهی عذر میخواهم واهمه ندارند. گفتن کلمهی اشتباه کردم از آن حرفهای سختی است که گاهی بعضیها از آوردن این کلمه به زبان خود دچار ترس میشوند چرا که فکر میکنند اگر به اشتباه خود اعتراف کنند غرور و شاید مردانگیشان به خطر بیافتد و یا حتی در نظر دیگران خوار و خفیف میشوند. در حالی که در کلام معصومان بسیار به عذرخواهی سفارش شده است چرا که این کار را نشانهی بزرگی شمردهاند. پذیرفتن اشتباه خود جسارت زیادی میخواهد که باید این جسارت را در خود تقویت کنیم. افرادی که شهامت عذرخواهی کردن را دارند افرادی هستند که از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند از دیدگاه روانشناسانه، فرهنگ عذرخواهی کردن در روند متعارف خود نشان دهنده نوعی استحکام اخلاقی، انسانی و مسئله ای بنیادین است به نحوی که باید پذیرفت آنان که در پی اشتباه عذرخواهی می کنند انسانهای با جسارتی هستند. شاید ترس از انتقادهای تند و بیرحمانه گاهی باعث میشود که به اشتباه خود اعتراف نکنیم، اما باید یادمان باشد که اعتراف به اشتباه خود برخلاف تصور ذهنیتان موجب اعتبار میشود هرچند که شیطان این وسط تمام تلاشش بر این است که به شما اثبات کند این امر موجب کوچکی شما در نزد دیگران میشود. چند سال پیش، شرکت تویوتا به دلیل نقص کوچکی در سیستم قفل شدن درهای خودرو، فراخوان تعمیر خودرو را در سراسر دنیا اعلام کرد. در این طرح تعداد بسیار زیادی خودرو به کارخانه تویوتا و یا مراکز اصلی تعمیر در آمریکا عودت داده شد. این اعتراف احتمالا هزینههای زیادی را روی دست تویوتا گذاشت و شاید در نظر اول موجب کاهش اعتبار تویوتا شد. در صورتی که این عمل، اعتبار ویژه و زیادی را برای تویوتا به ارمغان آورد به گونهای که در میان غولهای خودروسازی آمریکا، تویوتا کمری عنوان پرفروشترین خودرو را به دست آورد.
باید به این نکتهی مهم توجه داشته باشیم که صداقت چه در زندگی مشترک، چه در زندگی اجتماعی و چه در کانون گرم خانواده بهترین کارکرد را دارد، چرا که باعث اعتماد بیشتر اطرافیان به ما میشود. در این بین بازندگان نیز افرادی هستند که زمانی که متوجه اشتباه و تقصیر خود میشوند به دنبال انسان دیگری میگردند تا تقصیر را گردن او بیاندازند مانند کسی که حضور ندارد، آسمان و ریسمان به هم بافتن، مثل ترافیک و... تا اینکه موضوع را از سر باز کند. این کار نه درست است و نه اخلاقی و چه در جوامع خانوادگی و چه در محیط کار و چه در برخورد با خودمان منجر به بی اعتبار شدن ما میشود.
اولین قدم این است که حتماً از بحث و مجادله بپرهیزید؛
از بحث و مجادله با خود یا با دیگران اجتناب کنید. اگر اشتباهی رخ داده است ابتدا سعی کنید دلایل منطقی خود را مطرح کرده و استدلالهای طرف مقابل و خود را بررسی کنید اگر حق با او بود به راحتی اعلام کنید که اشتباه کردهاید و با یک عذرخواهی ساده هم برای خود اعتبار خریدهاید و هم جزو برندگان شدهاید. به همین راحتی و به همین خوشمزگی!
۹۴/۰۱/۰۸