آدمهای با ارزش
لایقانه زیستن و خود را به هر قیمتی نفروختن حاصل احساس اطمینان به ارزشمند بودن خود است. اینکه کسی با آگاهی از تواناییهای بالقوه، مهارتها، استعدادها، امکانات و شرایط خود بداند لایق این است که چطور زندگی داشته باشد، با چه کسانی معاشرتهایش را ضمیمهی روزمرگیهایش کند تا مورد سوءاستفادهی دیگران نباشد. اشتباه نکنیم. این احساس ارزشمندی اینگونه نیست که ما را دچار غرور کند، اینکه دیگران را بیارزش کنیم. نه ابداً. اتفاقاً او که حس ارزشمندیش را با امکانات ظاهری مثل تحصیل، پول، مقام، موقعیت، امکانات توی سر دیگران میکوبد و به این وسیله احساس برتری دارد و جایی هم پا بدهد، شما را تحقیر میکند. این فرد از درون حس بی ارزشی را با خودش حمل می کند. بالا آمده ولی با اینها. خلاهای روانیش را به این وسیله جبران میکند. توسر یخوریهایی که از دیگران خورده بیشتر باعث شده خودش را به اینجا برساند تا انتقام بگیرد.
احساس ارزشمندی یک حس درونی است و این حس درونی قابل انتقال به دیگران است. ما در رفتار و گفتارمان این را به دیگران منتقل میکنیم.مطمئناً اگر شما با آدمهای ارزشمند معاشرت داشته باشید، هیچ وقت در شرایطی قرار نمیگیرید که احساس کنید کوچک شدهاید، توی سرتان خورده، حس مقایسه ندارید و از این معاشرت پی به توانمندیهای خودتان نیز خواهید بُرد. در معاشرت با آدمهای ارزشمند لازم نیست نقش بازی کنیم.خودمان نباشیم. از نشان دادن خود واقعیمان، ترسی نداریم و بلکه شهامت و جسارتمان در ابراز وجود هم بیشتر خواهد شد.
بودن در کنار آدمهای ارزشمند، شما را متواضعتر، افتادهتر، شجاعتر، بااعتماد به نفستر و توانمندتر میکند. مراقب باشید در تلههای روانی آدمهایی نیفتید که از درون احساس ارزشمندی ندارند و جبرانش را با امکانات بیرونیشان به نمایش میگذارند که اگر کمی به رفتارشان دقت کنید خواهید دید این معاشرت ثمرهای جز حس تحقیر ندارد.
آدم ارزشمند درصدد تخریب کسی نیست. جملهی من بهترم و تو بدتر(از هر لحاظی: مادی، معنوی، تحصیلی،خانوادگی، شغلی، اجتماعی و...) دستاویز گفتاری افرادی است که حس بیارزشی را با خودشان حمل میکنند.
خداوند فرمود: إنَّ أکرَمَکُم أتقاکُم؛ بهترین شما، باتقواترین شماست.
مراقب باشید آدمهای توخالی را تعقیب نکنیم!